Synfelsbehandlingar – laser

njut av friheten
varje dag!

Att vakna på morgonen och se väckarklockan, utan att behöva ta på sig glasögonen, är en känsla många av våra kunder beskriver som nästintill overklig. Lika overkligt känns det att träna obehindrat, att leka med barnen utan att oroa sig över att glasögonen ska gå sönder och att komma in en regnig dag utan att glasögonen immar igen.
Korrigera ditt synfel

Att korrigera sitt synfel upplevs ofta som en befrielse. Oavsett om du är närsynt, översynt, har astigmatism(brytningsfel) eller är ålderssynt har vi behandlingsmetoder som gör att du kan slippa glasögon och linser. På en förundersökning hos oss får du veta allt om vilken metod som passar dig och dina ögon bäst.

Beprövad teknik
Många tror att ögonoperationer är något nytt. Men redan 1949 gjorde den engelske kirurgen sir Harold Ridley de första operationerna där han satte in en ny lins i ögat. I grund och botten är det samma teknik som vi använder idag för att ta bort åldersynthet.
1988 gjordes den första ögonlaseroperationen av Dr Marguerite McDonald i USA. Sedan dess har teknikerna utvecklats och de metoder vi använder idag är väldigt mycket skonsammare än de ursprungliga.

Vilken metod passar dig?

För att du ska kunna göra en ögonlaserbehandling bör din syn vara stabil, vilket den oftast blir i 20-års åldern. Om du har blivit ålderssynt och fått svårt att se på nära håll, rekommenderar vi linsbyte (RLE), så att du kan se både på långt och nära håll. Om du har väldigt stort synfel (över +4 eller under -10) är troligen linsimplantat (ICL) det bästa alternativet för dig.
Det finns omständigheter, t.ex. Tunna hornhinnor och vissa ögonsjukdomar, som gör att vi avråder från operation. Mer om det får du veta vid förundersökningen.

BEHANDLINGSMETODER – SMILE, FS-LASIK och LASEK

FS-LASIK och LASEK är två ögonlaseroperationer där skillnaden ligger i hur vi förbereder hornhinnan för att lasern skall kunna korrigera synfelet. Vid linsimplantat (ICL) placeras istället en ny korrigerande lins framför din nuvarande.
Så korrigeras synfel med ögonlaserbehandling

I ett öga som fungerar perfekt bryts ljusstrålarna så att de träffar en punkt på näthinnan, ögats bakre vägg. När man har synfel bryts ljusstrålarna felaktigt och träffar istället framför eller bakom näthinnan, vilket gör synen oskarp. En ögonlaserbehandling korrigerar synfelet så att ljusstrålarna bryts rätt till en punkt på näthinnan, vilket gör att synen blir klar och skarp.

Kan ögonlaserbehandling korrigera ditt synfel?
Våra ögonlaserbehandlingar kan korrigera synfel från -10 till +4, samt astigmatism ner till -6. För att göra en ögonlaserbehandling måste du vara över 18 år, din hornhinna måste ha en viss tjocklek och synen bör vara stabil. För att kontrollera att din syn är stabil ber vi dig ta med ett recept från din optiker när du kommer på förundersökning hos oss. Då kan vi jämföra det med resultatet från förundersökningen. Det är viktigt att du informerar oss om eventuella sjukdomar, eftersom vissa kan förhindra en ögonlaserbehandling. Gravida och ammande kan inte behandlas förrän 3 månader efter avslutat amning, på grund av hormonförändringar i samband med graviditeten.

ReLEx Smile

Synkorrigering med
minimalt ingrep!

Frågor om ReLEx Smile?

Ring för mer information:  031-78 78 078