Det här kan du förvänta dig:

Vi vet att det finns mycket information att ta till sig, och det kan kännas överväldigande till en början. Detta är anledningen till att vi förser dig med experthjälp och en personlig koordinator som kommer att svara på dina frågor och guida dig genom processen mot bättre syn.

Aveny Ogonklinik

Steg 1: Kontakta oss

Vår vänliga och kunniga personal svarar på alla dina frågor och planerar in din inledande rådgivning och undersökning.

Allmänna förfrågningar:
+46 (0) 31 755 60 60
[email protected]

Ögonlaser eller Linsbyte hos Avesyn.se

(+46)0 31 78 78 080
[email protected]

Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik
Alternativ för ögonlaser

Steg 2: Rådgivning & Synundersökning

Vi undersöker dina ögon för att få reda på styrkorna och svagheterna. Även om du nyligen har undersökts av en läkare tar vi nya prover och undersöker dig för att bilda oss en uppfattning om dina ögons status. Det ger ett tydligt underlag för oss att se hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig.

Här är några av de symptom som du med synfel kanske upplever:

Närsynt (myopi): Du kan inte se saker tydligt om de inte är relativt nära ögonen. Det beror på att ljuset inte kan fokusera på näthinnan vilket gör att föremål som är långt borta verkar suddiga.

Översynt (hyperopi): Det är svårt att fokusera på föremål nära utan att uppleva ansträngda ögon. Man besväras också ofta av huvudvärk och trötthet framför allt vid mycket läsning och datorarbete. Översynthet beror på att ljuset fokuseras bakom näthinnan.

Astigmatism (brytningsfel): En ojämnhet i hornhinnan eller i ögats lins resulterar i förvrängda bilder eftersom ljusstrålarna hindras från att mötas vid ett gemensamt fokus.

Ålderssynthet (presbyopi): Uppkommer i medelåldern när linsen i ögat förlorar sin elasticitet och förmåga att fokusera på objekt på olika avstånd, armarna räcker inte riktigt till. Första symptomen är svårigheter att läsa på nära håll.

Har du andra symptom eller ögonsjukdomar som inte nämns här? Vi kommer att göra en grundlig undersökning och hjälpa dig att planera nästa steg.

 

Planera din rådgivning →

Steg 3: Synbehandling

Vi kommer att ge dig detaljerad information så att du får all information du behöver före, under och efter din behandling.
Din personliga vårdkoordinator kommer att finnas vid din sida och hjälpa dig genom processen så att du kan slappna av och känna dig trygg.

Har du frågor? Du hittar också många svar vår FAQ-sida.

Synkorrigering har fulländats till en sådan grad att du kommer att bli förvånad över hur lätt, snabbt och skonsamt det har blivit – och vilka möjligheter som finns. Även vissa synproblem, som man en gång trodde var oundvikliga symptom på ålderdom, kan nu åtgärdas.

Välkommen in och låt vår kunniga personal guida dig genom en noggrann ögonundersökning där vi ser vilka alternativ som är tillgängliga för dig. Vi tror på att utbilda våra patienter och förse dem med tydlig information, som börjar med att vi förklarar vad en synfelsbehandling är och hur man avgör om man är lämplig för det.

Synfelsbehandling är ett samlingsnamn för flera ögonoperationer för att korrigera synfel (d.v.s. hur ditt öga fokuserar ljuset). Du hittar metoder såsom FS Lasik, PRK/LASEK och SMILE, den senaste ögonlasertekniken, som alla är ögonlaseroperationer, jämte ICL och RLE som är lika vanliga alternativ till synfelskorrigering idag.

Var och en av ögonlaseroperationerna hjälper till att omforma hornhinnan och rättar på så vis till synskärpan. De olika metoderna skiljer sig åt i bl.a. tiden för återhämtning och vilka kirurgiska instrument som används. Du kan var lämpad för en metod men inte för en annan.

Var kommer ögonlaseroperationer från?
Ögonlaseroperationen uppfanns under 1980-talet då en ny typ av laser som kallades excimerlaser, användes vid en IBM-forskningsanläggning. Forskarna upptäckte att deras laser kunde göra exakta snitt i djurvävnad utan att lämna ärrvävnad. Detta ledde till den första kirurgiska användningen av laser på mänsklig vävnad. Ögonkirurger var bland de första att lära sig hur de kunde använda den här nya tekniken vid ögonoperationer. Efter ungefär ett decennium av kliniska prövningar och förbättringar började ögonlaseroperationer som LASIK och PRK godkännas runt om i världen. 2001 hade LASIK blivit världens vanligaste lasermetod inom refraktiv kirurgi.

Vem passar för ögonlaseroperation?
Ögonlaseroperation rekommenderas för personer som är 18 år eller äldre. Det är viktigt att ha dokumenterat stabil syn i minst ett år innan en ögonlaseroperation.

Förutom ögonlaseroperation erbjuder vi många fler behandlingar. Vi ser fram emot att diskutera dina alternativ med dig.

 

Möt vår personal →

Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik
Aveny Ogonklinik

Steg 4: Uppföljning

Vi träffar dig efter din behandling för att se till att du är helt nöjd och att du har uppnått de önskade resultaten.

 

Läs mer här →

Steg 5: Ditt nya liv

Att du får njuta av resultatet av din behandling är anledningen till att vi kommer till jobbet varje dag. Dela gärna dina erfarenheter med oss!

ogonlaser-avenyklinik